خوارزمی، دانشمند معروف روش های نگرش، شمارش دهی اعداد و مفهوم صفر را توضیح داد. بعد ها در سال 1494 هجری قمری لوکاپا چولی در اروپا پایه های حسابداری را بنا کرد.
در آخر قرون وسطی به دلیل رشد اقتصادی، سیستم های حسابداری شروع به پیشرفت کردند و جایگزین روش های قدیمی تر شدند.
برای اولین بار لوکاپاچولی حسابداری دو طرفه را توضیح و دفاتر حسابداری را بوجود آورد. لوکاپاچولی رساله ای نوشته و فصلی از آن را به سیستم حسابداری اختصاص داد.
خوب است بدانید که 5 قرن قبل تر از لوکاپاچولی یعنی در قرن دهم میلادی رساله ای به اسم ضروریات علم حسابداری توسط که محمدبن محمد ابوالوفای بوزجانی برای کاسبان و کاتبان نوشته شد و متأسفانه درباره ی این کتاب پزوهشی انجام نشد.
تفکیک اموال حاکم از حساب های دولتی و جداکردن اموال تاران از حساب های تجارتخانه پیشرفتی بود که در طی دو قرن بعدی و توسط ریاضی دان هلندی، سیمون استوین انجام شد. این پیشرفت باعث ایجاد حساب سرمایه در حسابداری شد.
از گذشته تاکنون به دلیل افزایش شاخه های حسابداری، روش و شیوه های جدیدی تری بوجود آمده که تمامی آنها همچنان بر پایه ی سیستم دوطرفه یا دوبل گذشته است.
رشته حسابداری چیست
یکی از پر تکرار ترین سوالاتی که داشن آموزان زمان انتخاب رشته میپرسند این است که رشته حسابداری چیست ؟ چرا باید این رشته را انتخاب کنم؟ یک حسابدار چه وظایفی بایاد به عهده داشته باشه ؟ در نهایت حقوق یک حسابدار در ایران و خارج از کشور چقدر است؟
در پاسخ به سوال رشته حسابداری چیست باید گفت که حسابداری یکی از رشته های پرطرفدار در ایران و جهان است که در دنیای امروز نیاز هر سازمان و کسب و کاری است. رشته حسابداری برای مدیریت و نظم بخشیدن به اطلاعات جمع آوری شده، تهیه گزارش های مالی، آنالیز و تجزیه و تحلیل گزازش ها، ارزیابی دارایی ها و بدهی ها و به طور کلی برای رسیدگی به جریان های مالی و نقدی پایه ریزی شده است.
ورود به رشته حسابداری از تمام رشته های آموزش عالی ریاضی، تجربی و انسانی امکان پذیر است و کسانی هم کهاز هنرستان رشته حسابداری را انتخاب کنند میتوانند مستقیما وارد رشته حسابداری دانشگاه شوند.
دروس رشته حسابداری در دانشگاه
به طور کلی دروسی که یک حسابدار باید در دانشگاه پاس کند تا بتواند فارغ التحصیل شود به دو دسته دروس پایه و دروس تخصصی تقسیم میشوند. البته در این میان دروس معارف هم هستند که برای همه رشته های دانشگاهی یکسان و مشترک میباشند.
- دروس پایه
دروسی مانند ریاضیات پایه، ریاضیات کاربردی، آمار،مبانی کاربرد کامپیوتر، پژوهش و عملیات، مدیریت تولید، حقوق بازرگانی، پول و ارز بانکداری،روانشناسی عمومی، جامعه شناسی، اصول علم اقتصاد، مبانی سازمان مدیریت، توسعه اقتصادی، مالیه عمومی، روش تحقیق.
- دروس تخصصی
دروسی مانند مدیریت مالی، مباحث جاری حسابداری، متون حسابداری،اصول حسابداری، حسابداری میانه، حسابداری پیشرفته،حسابرسی، حسابداری مالیاتی،حسابداری صنعتی.
مهارت لازم برای حسابداری
در ادامه می توانید مواردی از مهارت های لازم برای حسابداری را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که کسب این مهارت ها پیشرفت هایی هایی را برای شما در زمینه کاری و استخدام رقم می زند.
- قدرت تجزیه و تحلیل برای بررسی و صدور اسناد
- آشنایی و کار با نرم افزار های حسابداری
- محسابه ی بیمه، حقوق، دستمز و مالیات کارکنان
- جمع آوری و تحویل گزارش های دوره ای خرید و فروش
- ثبت دفاتر قانونی
- محاسبه ی مالیات ها تکلیفی مانند اجاره، حق الزحمه، حقوق و . . .
- محسابه ی هزینه های تمام شده محصولات و خدمات ارائه شده
- آشنایی وکار با کامپیوتر و اینترنت
- جمع آوری گزارشات مدیریتی
- فن بیان بالا
حسابداری به انگلیسی
Accountant یا حسابداری، یکی از علوم مورد نیاز در هر کسب و کاری است که به آن زبان تجارت نیز گفته می شود.
حسابدار اطلاعات لازم در زمینه ی گزارشات مالی را تهیه و آنها را مورد بررسی قرار می دهد و نتایج به دست آمده را در اختیار مدیران اقتصادی قرار می دهد.
فرایند حسابداری چیست
فرایند های حسابداری در دو دروه زمانی؛ در طول و در پایان دوره مالی انجام می شود. برای مثال جمع آوری اطلاعات مالی، تجزیه و تحلیل معاملات، ثبت معاملات و . . . در طول دوره مالی انجام می شوند.
به طور کلی فرایند های حسابداری ابتدا با جمع آوری تمامی اطلاعات مالی شرکت، سازمان و . . . صورت میگرد سپس به ترتیب مراحل بررسی های لازم بر روی معاملات و عمالیات های مالی، ثبت معمالات و عملیات های مالی، انتقال اطلاعات از دفاتر کل، تهیه تراز آزمایشی، ویرایش و اصلاح حساب های منتقل شده به دفتر کل، تهیه اطلاعاتی از سود، زیان و تغییرات سرمایه، بستن حساب های موقت، تهیه تراز آزمایشی و ترازنامه و به دنبال آن بستن حساب های موقت انجام می شود.
اگر شما برای انجام امور حسابداری و مالی خود به دنبال یک مرکز معتبر و حرفه ای میگردید میتوانید از خدمات حسابداری و مالی شرکت حسابداری آریا تهران نهایت بهره را ببرید.
کارشناسان در شرکت آریا تهران با بیش از 15 سال سابقه آماده خدمات رسانی به شما عزیزان با بالاترین کیفیت هستند.
انواع حسابداری
حسابداری فروشگاهی، حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی ، حسابداری مدیریت، حسابداری مدیریت، حسابداری مالی، حسابداری بازرگانی، حسابداری منابع انسانی و . . .. از انواع حسابداری ها هستند که بسته به نیاز شرکت ها، سازمان ها ، موسسات و . . . مورد استفاده قرار می گیرند.
در این قسمت انواع متفاوت حسابداری را برای شما توضیح داده ایم تا بیشتر با گرایش های حسابداری در ایران آشنا شوید.
حسابداری فروشگاهی
از ضروریات فعالیت های یک فروشگاه یادداشت خرید و فروش ها، مقدار سود و زیان، زمان گرفتن یا پردخت چک ها، موجودی یک کالا در انبار و . . . است. به طور کلی انجام این عملیات ها و ثبت آنها حسابداری فروشگاهی گفته می شود.
در صورتی که حسابرسی ها در زمینه ای نام برده شده انجام نشود امکان مواجهه با ضررهای مالی و ورشکستگی را برای افراد زیاد می کنند.
حسابداری دولتی
در Governmental Accounting یا حسابداری دولتی فرآیند های ثبت، تجزیه و تحلیل، طبقه بندی و تفسیر اطلاعات مالی دولتی در ابعاد بزرگتر و گسترده تر صورت می گیرد.
حسابرسی بدهی ها و دارایی ها، نگهداری از حساب های یک سازمان، نقل وانتقالات و . . . عملیات های اقتصادی هستند که در حسابداری دولتی انجام می شود.
سوابق مالی در حسابداری دولتی نگهداری و به از این معمالات مالی به عنوان شواهد استفاده می شود.
حسابداری دولتی خود به زیرمجموعه هایی تقسیم می شود تا عملیات های مالی و ثبت آنها راحت تر انجام شود. این زیرمجموعه ها عبارتند از:
- حسابداری نقدی
- حسابداری تعهدی
- حسابداری نیمه تعهدی
- حسابداری تعهدی تعدیل شده
- حسابداری نقدی تعدیل شده
حسابداری مالیاتی
حسابداری مالیاتی یا Tax Accounting یکی از انواع حسابداری است که تمرکزش بر روی مالیات است به جای صورت های مالی عمومی یک حسابدار مالیاتی اموری مانند حقوق، حق الزحمه و دستمزد کارکنان و دیگر حساب های مالیاتی را رسیدگی می کند.
افراد و کسب و کار ها باید قوانین مشخصی که در حسابداری مالیاتی وضع شده پیروی و آنها را رعایت کنند.
اگر برای امور مالیاتی خود به دنبال یک حسابدار حرفه ای و خبره میگردید تا تمام امور مالیاتی شما را به صورت تخصصی انجام دهد میتوانید از خدمات مالیاتی شرکت حسابداری آریا تهران بهره مند شوید.
حسابداری مدیریت
می توان گفت که حسابداری مدیریت پلی بین رشته ی حسابداری و مدیریت است به همین دلیل مسئولیت ها و وظایفی که انجام می شود در این دو رشته شبیه است.
استفاده از مهارت ها و دانش های به روز و حرفه ای برای جمع آروی اطلاعات مالی و حسابداری در حسابداری مدیریت بسیار اهمیت دارد.
حسابداری مدیریت باجمع آوری گزارشات، برنامه ریزی و کنترل مناسب معاملات به شرکت ها برای رسیدن به اهداف خود و گرفتن تصمیمات کمک می کنند.
حسابداری مالی
تهیه صورت های مالی هدف حسابداری مالی است. در حسابداری مالی به ثبت، جمع آوری و خلاصه نویسی گزارشات مالی وسیع یک کسب و کار پرداخته می شود تا وضعیت معینی از اطلاعات مالی به دست آید.
حسابداری بازرگانی
معلوم شدن گردش مالی و حساب های کسب و کار ها، کنترل حساب های مالی و ارائه و بررسی گزارشات مالی و . . . عملیات هایی هستند که در حسابداری بازرگانی انجام می شود.
ثبت و بایگانی اسناد، انجام امور بیمه، مالیاتی و بانکی، قوانین گمرک و تجارت کشور ایران با دیگر کشور ها، قوانین بورس و اوراق بهادار از دیگر وظایفی است که یک حسابدار بازرگانی باید بر آنها تسلط داشته باشد.
حسابداری منابع انسانی
Human resource accounting یا حسابداری منابع انسانی عملیات های شناسایی و گزارش هایی که به طور حسابرسی متعارف سازمان ها درنظرگرفته نشده و نمی شوند مانند سرمایه گذاری در زمینه منابع انسانی را انجام می دهند.
منابع انسانی ارزشمند ترین نیرو های هر کسب وکاری هستند و شرکت ها برای پیشرفت و توسعه این نیرو های انسانی به طور مرتب در تلاش هستند.
ارزیابی و بررسی منابع انسانی در فرایند های استخدام، انتخاب آموزش و پیشرفت دارایی های انسانی برای هر شرکت یا سازمانی بسیار موثر است.
حسابدار کیست
حالا که متوجه شدید رشته حسابداری چیست و چه گرایش هایی دارد وقت آن رسیده که با ویژگی های حسابدار بیشتر آشنا شوید و با در نظر گرفتن ویژگی های شخصیتی خود بسنجید که آیا این کار به درد شما میخورد یا نه .
به عنوان یک حسابدار ، شما نقش مهمی در دنیای کسب و کار و تجارت بازی خواهید کرد. کار اصلی حسابدار تهیه و بررسی سوابق مالی است.
یک حسابدار مسئول مالی مشتریان ، مدیران شرکت ، سرمایه گذاران ، طلبکاران و… می باشد. حسابداران باید وظایف خود را بر اساس اصول ، استانداردها و قوانین قابل اجرا انجام دهند.
کارحسابدار به طور کلی شامل ثبت اطلاعات مالی ، تهیه گزارش و ارائه آن می باشد.
امروزه تمام مدیران شرکت های مختلف نیازمند حسابدار در سازمان خود می باشند. حتی یک شرکت تازه تاسیس باید فردی را برای انجام کارهای حسابداری استخدام نماید.
آموزش حسابداری مزایای بسیاری دارد که به شما در کاری کردن در صنعت حسابداری و مالی کمک میکند. برخی از این مزایا عبارتند از:
1- بازار کار: حسابداری یکی از شاخههای مهم صنعت مالی است که همیشه نیاز به کارشناسان حسابداری دارد. با آموزش حسابداری در رشت، میتوانید در بازار کار به راحتی فرصت های شغلی را به دست آورید.
2- مهارت های فنی: یادگیری حسابداری، شما را با مفاهیم مالی آشنا میکند و به شما کمک میکند تا مهارت های فنی مربوط به مالی را درک کنید. این مهارت ها شامل آشنایی با بودجهبندی، تعیین هزینهها، تحلیل دادههای مالی و غیره میشود.
3- مدیریت مالی: با آشنایی با حسابداری، میتوانید برای خود یک برنامه مالی ریزی کنید و بهترین راهکار برای مدیریت مالی خود را پیدا کنید. همچنین، با مسلط شدن به مفاهیم حسابداری، میتوانید به شرکتها و سازمانها در مدیریت مالی و گزارش دهی بهتر کمک کنید.
4- رشد شغلی: یادگیری حسابداری میتواند به شما در رشد شغلی کمک کند. با مهارتهای حسابداری، میتوانید به عنوان مدیر مالی، حسابدار، مشاور مالی و یا کارشناس مالی در شرکتهای مختلف کار کنید.
5- درآمدزایی: حسابداری یکی از شاخههایی است که میتوانید با آن درآمد خوبی کسب کنید. با توجه به اینکه شرکتها، سازمانها و افراد نیاز به خدمات حسابداری دارند، میتوانید با ارائه خدمات حسابداری به آنها درآمد خوبی کسب کنید.